Dit is de waarde van VCA trainingen

Wil je veilig werken? Dan is het slim om te kiezen voor een van de VCA trainingen. Tijdens deze trainingen leer je veilig en gezond werken, risico’s te herkennen en snel te kunnen handelen. Op deze manier kun je zelf veiliger aan de slag gaan, maar is dit ook prettig voor je omgeving en voor opdrachtgevers. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om een VCA certificaat te hebben. Het maakt niet uit of je een leidinggevende bent of niet; voor iedere medewerker is er een geschikte VCA training beschikbaar. 

Als medewerker kun je kiezen voor een VCA Basis training. Deze training is vooral geschikt voor operationele medewerkers. Met dit certificaat toon je aan dat je in dagelijks werkzaamheden te maken hebt met risico’s en dat je je hiervan bewust bent. Je toont hiermee ook aan dat je veilig en gezond werkt.

VCA trainingen

VCA trainingen: ook voor leidinggevenden

Een andere optie is de training VCA VOL. Dit is een training voor operationeel leidinggevenden. Wanneer je als leidinggevende werkzaam bent in een risicovolle omgeving kun je je met dit certificaat bewust tonen van de gevaren in de werkzaamheden. VCA trainingen kunnen op eigen trainingslocaties worden gegeven. Je oefent op veilige en realistische wijze en daarnaast bepaal je zelf je cursustijden. VCA trainingen zijn belangrijk omdat er steeds meer eisen worden gesteld aan veilig werken. Met een VCA certificaat kun je aantonen dat je veilig en gezond werkt en dat je bewust bent van de gevaren. Dit is voor veel opdrachtgevers van grote waarde.