Voordelig een lening afsluiten op Rente.nl

Op de website van Rente.nl kun je met het invullen van bepaalde gegevens de goedkoopste lening vinden. Je vult een aantal gegevens in die belangrijk zijn om te kunnen bepalen welke lening voor jouw situatie voordelig is. Nadat alle gegevens zijn ingevuld krijg je een mooi overzicht met alle leningen die in jou situatie van toepassing zijn. Natuurlijk zie je ook direct de kenmerken van de leningen, je weet op deze manier direct waar je aan toe bent wil je een lening afsluiten.

Afgestemd op je persoonlijke situatie

Een persoonlijke lening, de naam zegt het eigenlijk al is afgestemd op je persoonlijke situatie. Is de kredietverstrekker akkoord gegaan met je situatie, krijg je ineens het gehele bedrag gestort op je rekening. Je hoeft je vervolgens geen zorgen te maken over de rente, deze staat namelijk vast zodat je iedere maand hetzelfde bedrag betaald. In veel gevallen is deze vorm de goedkoopste lening, zeker als je er grote aankopen mee wilt doen zoals bijvoorbeeld een auto of caravan.

Staat de rente altijd vast?

Kredietverstrekkers hanteren verschillende regels voor het bepalen van het rentepercentage. Waar de ene verstrekker de hoogte van de lening als richtlijn neemt, meent de ander gebruik te maken van je risicoprofiel. Met andere woorden, denkt de kredietverstrekker dat je een hoog risico bent met terugbetalen dan betaal je meer rente dan iemand die het eenvoudig terug kan betalen.Op de website van Rente.nl kun je precies lezen hoe dit werkt, en hoe een percentage rente wordt berekend voor je lening.