Bruiloftsgasten hebben het moeilijk

Een journalist belde me deze week. Hij is dit jaar op maar liefst zes bruiloften uitgenodigd. Een echte trouwmarathon. Hij wilde van mij weten hoe hij zich als bruiloftsgast goed gedraagt, of hij elke uitnodiging moet aannemen en hoeveel hij te geven heeft.
Zijn vragen deden me me afvragen. Zeker: hun huwelijk is een heel bijzonder feest voor elk bruidspaar. Voor veel gasten is het echter een uitdaging. Uw portemonnee, uw toewijding, uw creativiteit. Want voordat ze waar voor hun geld krijgen, eindelijk kunnen vieren en dansen, moeten ze enkele kliffen omzeilen. Bij sommige bruiloften zijn de gasten zo uitgeput van het navigeren door de moeilijke wateren dat een feest niet meer op gang kan komen. Dit is wat de meeste bruidsparen willen voor hun bruiloft (naast lekker eten en zonneschijn).

Ten gunste van een goed humeur moeten bruidsparen daarom op sommige plaatsen niet alleen aan zichzelf denken, maar ook aan hun gasten. Want blije, relaxte gasten staan ​​simpelweg langer op de dansvloer, hebben plezier en willen iets vieren.

1. Trouwlocatie

Een lavendelveld in Zuid-Frankrijk, een baai op Mallorca of een Zuid-Afrikaanse wijnmakerij zijn geweldige locaties voor een bruiloft. Maar bedenk voordat u besluit het te doen of u van uw vrienden kunt verwachten en hoeveel van hen extra lang zullen reizen – en wat de kosten zijn. Houd er ook rekening mee dat dit niet de enige bruiloft is waarvoor uw vrienden worden uitgenodigd. Wees dus niet beledigd als u enkele afwijzingen krijgt.

2. Kledingvoorschrift

De meeste mensen voelen zich op hun gemak en ontspannen als ze niet negatief worden opgemerkt. Met andere woorden: ze willen op jullie bruiloft gepast gekleed gaan. Aangezien alles tegenwoordig mogelijk lijkt, van spijkerbroeken en overhemden tot witte stropdassen, is het niet zo eenvoudig meer. Geef uw bruiloftsgasten een kans. Schrijf een dresscode in uw uitnodiging die uw gasten ook kunnen ontcijferen. Wie weet precies wat white tie betekent?

Overigens was dit ook van toepassing op het bruidspaar, die zelfs hun ringen voor de ceremnie helemaal passend hadden gekocht bij 123gold.nl.

3. Geschenken

Veel bruidsparen willen geld, bijvoorbeeld voor een reis om de viering te herfinancieren of voor een donatie voor een goed doel. Maar dat maakt het de gasten niet per se gemakkelijker. Want welk bedrag is geschikt? Het wordt gemakkelijker met goed geselecteerde huwelijkstafels, waarop het bruidspaar aanbiedingen voor alle budgetten aanbiedt. Er zijn nu meer dan alleen trouwtafels waarop u borden, schalen en beddengoed kunt verzamelen. Op veel trouwtafels kunt u uw wensen individueel creëren zonder gebonden te zijn aan een speciale winkel.

4. Gastenboeken

Witte pagina’s in gastenboeken zijn een eng gezicht. Als je echt iets bijzonder geestigs, gedenkwaardigs erop wilt schrijven. Helaas bedenken de meeste bruiloftsgasten niet altijd iets nieuws. Zeker niet als het binnen een paar weken de zesde witte pagina is. Verwacht niet teveel van uw gasten. Denk aan een gastenboek dat u alleen hoeft te ondertekenen of kunt ondertekenen met uw vingerafdruk.

5. Toespraken, diavoorstellingen en bruiloftsspelletjes

Goed bedoeld zijn de acties die vrienden bedenken voor de bruid en bruidegom. Veel gasten willen het graag zonder de een of de ander. Omdat ze het officiële deel van de bruiloft trekken. Hoe langer uw bruiloftsgasten door programma-items aan de tafels worden vastgehouden, hoe minder ze later op de dansvloer staan. Omdat veel bruiloftsgasten om middernacht naar huis willen. Uw motto moet daarom zijn: het feest beginnen. Zo vroeg mogelijk.

6. Huwelijksdiner

Alleen een volledige bruiloftsgast is een goede feestgast. De borden die geserveerd worden, mogen daarom niet te duidelijk worden gedecoreerd. Zeker als je al sinds het middaguur aan het feesten bent, moeten je gasten zeker vol zitten. Als je dan de behoefte voelt om het dichtstbijzijnde fastfoodrestaurant te zoeken, heb je niet langer de kracht om te dansen en te vieren. Maar wees voorzichtig: stuur uw gasten niet in een spijsverteringscoma met bergen voedsel.